Το σύμπαν μιλάει για το Θεό

Του Ηλία Κ. Μάρκου Υποστρατήγου ε.α. ΕΛ.ΑΣ.

Θέλει πολύ αγώνα και πολύ κόπο για να εκπαιδεύσει κάποιος τις αισθήσεις του, τα αυτιά και τα μάτια της ψυχής του, ώστε να μπορούν ν΄ακούν τη σιωπή του Θεού και να βλέπουν τα αόρατα της δημιουργία Του.
Οι αστροφυσικοί, οι κοσμολόγοι και όλοι οι σύγχρονοι επιστήμονες μας προτρέπουν να δεχτούμε τη θεωρία της μεγάλης έκρηξης, γιατί διαφορετικά δεν θα΄χουμε τίποτε άλλο σταθερό για να εξηγήσουμε τη δημιουργία του κόσμου.
Πρέπει λένε – και μάλιστα το τονίζουν – να δεχτούμε, έστω και μια θεωρητική άποψη, για να πλησιάσουμε περισσότερο το ζήτημα της δημιουργίας και να επιχειρήσουμε να φτάσουμε στη λύση του.
Αντίθετα για τους θεολόγους και όλους τους άλλους πιστούς επιστήμονες τόσο των θεωρητικών, όσο και των θετικών επιστημών δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και κανένα πρόβλημα που να θέλει τη λύση του. Γι αυτούς το υποτιθέμενο πρόβλημα είναι λυμένο οριστικά και για πάντα, αφού το πιο αυταπόδεικτο γεγονός είναι το ότι υπάρχει το σύμπαν.
Κι όταν η επιστήμη διδάσκει πως δεν μπορούμε να σκεφτούμε το σύμπαν, χωρίς να σκεφτούμε τη δημιουργία, το δεδομένο και αυταπόδεικτο του σύμπαντος μας οδηγεί στη δεδομένη και αυταπόδεικτη ύπαρξη Δημιουργού. Tόσο απλά είναι τα πράγματα για όσους απ΄την πίστη καθοδηγούνται…………..