Ποιούς θα ψηφίσουμε;

Του Ηλία Κ. Μάρκου Υποστρατήγου ε.α. ΕΛ.ΑΣ.

Ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας και ιδίως οι άνθρωποι του μεροκάματου και της ανεργίας βιώνουν περισσότερο απ΄τον καθένα τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης των τελευταίων ετών. Όλοι μας, όμως, επιτέλους καταλάβαμε πως αυτή η κρίση είναι πολύ βαθύτερη και ευρύτερη απ΄ότι την παρουσιάζουν κάποιοι.

Περισσεύουν πια οι ειδικές μελέτες και αναλύσεις, οι ενδελεχείς μελέτες και παραθέσεις στατιστικών στοιχείων, οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα των ειδημόνων, αφού τα πάντα πλέον είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού.

Και μπορεί πράγματι η μαζική ανεργία να χτυπά ανελέητα τα λαϊκά στρώματα και προπαντός τη νεολαία, μπορεί να έχουμε το υψηλότερο ποσοστό μετανάστευσης στην Ευρώπη (αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό μας), αλλά πιο κραυγαλέα είναι σήμερα στον τόπο μας η καθημερινή επιβεβαίωση της εκτεταμένης ηθικής παρακμής!

Μπουχτίσαμε από αερολογίες και φανφάρες για τα μνημόνια και τα δημοσιονομικά ελλείμματα, χορτάσαμε από προτάσεις σωτηρίας και μετασχηματισμού της οικονομίας. Οι πολιτικοί μας στην πλειοψηφία τους (δυστυχώς) συνεχίζουν αμετανόητα να χορεύουν το χορό της λαϊκίστικης δημαγωγίας και του μικροκομματισμού ενόψει των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Κατώτεροι των περιστάσεων (δυστυχώς), όπως τις τελευταίες δεκαετίες, προσπαθούν να αναστηλώσουν το καταρρέον πολιτικό σύστημα, εφαρμόζοντας τις ίδιες πρακτικές του παρελθόντος και τις γνώριμες σ΄αυτούς συνταγές του παλαιοκομματισμού.

Έτσι το παλιό σύστημα της κομματοκρατίας ανακυκλώνεται και μαζί του η λογική της αρπαχτής. Ναι, μην απορείτε, συμβαίνουν αυτά ακόμα και σήμερα!!

Κοιτάξτε γύρω σας και θα δείτε το πώς αντιμετωπίζουν τα κόμματα τις ευρωεκλογές και ποιους ορίζουν – προτείνουν ως υποψήφιους στις επερχόμενες εκλογές, που πρέπει εμείς όλοι να εκλέξουμε ελεύθερα και αβίαστα, δίχως φόβο και δίχως πάθος. Κοιτάξτε  ποιους στηρίζουν τα κόμματα και οι διάφοροι οικονομικοί παράγοντες για τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας μας, κοιτάξτε ποια πρόσωπα ζητούν την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσουν στις τοπικές κοινωνίες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Κοιτάξτε πόσα γνώριμα πρόσωπα από το παρελθόν ανερυθρίαστα αυτοπροβάλλονται και πάλι ως αγωνιστές για το κοινό καλό, για το καλό μας, πόσοι επαγγελματίες του είδους προσπαθούν με νύχια και με δόντια να γαντζωθούν στους θώκους της περιφερειακής και αυτοδιοικητικής εξουσίας με μοναδικό προσόν, το ό,τι κατέχουν καλά το σπορ του αρμέγματος της αγελάδας!

Κοιτάξτε προσεκτικά και θα δείτε ποιοι κρύβονται πίσω από συνδυασμούς και πρόσωπα, θα διαπιστώσετε πως οι χθεσινοί εξουσιαστές και καταχραστές της εμπιστοσύνης μας, εμφανίζονται σήμερα ως αντιιεξουσιαστές και σωτήρες!

Λίγα τα καθαρά μέτωπα κι ακόμα λιγότερα τα καθαρά χέρια, τα οποία ούτε προβάλλονται από τα μεγάλα συστημικά, αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ, ούτε ακούγονται, ούτε φαίνονται και προπαντός δεν κάνουν θόρυβο, γιατί δεν είναι τενεκέδες και δεν ενδίδουν στα χαϊδέματα των χορηγών και τους εκβιασμούς των πατρώνων. Ας τους ανακαλύψουμε κι ας τους ψηφίσουμε και με τα δύο χέρια…Δαγκωτό, γιατί το αξίζουν…..

Ηλίας Κ Μάρκου          iliaskmarkou@yahoo.gr