ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 05-12-2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΕ
Με αφορμή διάφορες ερωτήσεις Μελών μας, σχετικά με τα αναδρομικά που λάβαμε, και προβλήματα που τυχόν δημιούργησε η χορήγηση αυτών, σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας (ΠΟΑΣΑ), αποφάσισε στο τελευταίο Δ.Σ. της 11 και 12-11-2020 ομόφωνα τα ακόλουθα.
1. Να συμμετάσχει σε  έγγραφη εξώδικη διαμαρτυρία προς τον κ. Υπουργό ΒΡΟΥΤΣΗ  μαζί με της ΕΑΑΣ και την  ΕΑΑΑ  προκειμένου να του γνωρίσουμε την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων  που κατέθεσε ο ίδιος και έγιναν Νόμος του κράτους καθώς και την μερική ικανοποίηση των αιτημάτων μας .
2. Να αναθέσει στον νομικό της σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας Νικήτα ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ την κατάθεση ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ στο Σ.τ.Ε. κατά της ΚΥΑ του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών και Εργασίας , η οποία θα συζητηθεί στις 15-1-2021 , και στην οποία δίκη έχουν προσφύγει και άλλες συνταξιουχικές Οργανώσεις του ευρύτερου Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα .
Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ κατατέθηκε την  30-11-2020 και είναι η πρώτη φορά  που η Ομοσπονδία μας καταθέτει τέτοια αίτηση, ως η μόνη  αντιπροσωπευτική Ομοσπονδία όλων των αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας  (Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού  και Λιμενικού Σώματος) . Η κατατεθείσα ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ αφορά   το σύνολο των μειώσεων του Ν.4093/2012 (μειώσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη,  δώρα και  επιδόματα).
Οτιδήποτε άλλο προκύψει  και έχει σχέση  με τα αναδρομικά θα ενημερωθείτε άμεσα με ανακοίνωση .
Ο Πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γ.                            ΛΑΜΠΑΔΑΣ Γ.