ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 26-02-2022

Σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2022, στο μνημείο πεσόντων Αστυνομικών στον αύλειο χώρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους Αστυνομικούς που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Το Μάιο του 1997 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων πρωτοστάτησε στην καθιέρωση της Ημέρας Μνήμης πεσόντων Αστυνομικών με απόφαση του 8ου Συνεδρίου της. Από το 2001 και έκτοτε το α’ Ψυχοσάββατο κάθε χρόνου γίνεται η καθιερωμένη ως άνω επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας με πρωτοβουλία των τοπικών Ενώσεων.
Δυστυχώς αρκετοί συνάδελφοί μας (138 τον αριθμό) μετά από 25 χρόνια από την ημέρα της καθιέρωσής της, έχουν φύγει από κοντά μας κατά την εκτέλεση της διατεταγμένης υπηρεσίας τους, για να ζούμε όλοι εμείς σε μια ευνομούμενη και ειρηνική κοινωνία.
Η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Θεσσαλονίκης τίμησε την μνήμη τους με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων και με την παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη Γεωργίου, Γεν. Γραμματέα Λαμπάδα Γεωργίου και Αντιπροέδρου Γούλα Χρήστου .
Αιώνια τους η μνήμη…..
ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!!