ΑΔΙΚΙΑ

ΑΔΙΚΙΑ σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Μερισματούχων του Μ.Τ.Σ.ΣυνάδελφοιΕίναι γνωστό ότι, με τη πίστωση  του μερίσματος του Μ.Τ.Σ. του Δεκεμβρίου  2023, υπήρξε αύξηση στα μερίδια για τους αποστράτους από τον βαθμό του Ταξιάρχου και πάνω, απόφαση η οποία ίσχυσε από την 1η Ιανουαρίου 2023.Η αύξηση αυτή, που θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 29 του Ν. 5018/9-2-2023 και βασίστηκε σε πρόταση της Διυπουργικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε το 2017 και σε ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ.,  αδικεί τη μεγάλη πλειοψηφία των μερισματούχων που αποτελούν τον κύριο στυλοβάτη του ταμείου. Επιπλέον, δημιουργεί ¨αμηχανία¨ και δυσαρέσκεια μεταξύ των  απόστρατων όλων των βαθμών.

Είναι  άμεσα αναγκαίο , να δρομολογηθούν  ενέργειες προς τη κατεύθυνση της  διόρθωσης αυτής της αδικίας, με ανάλογη αύξηση μεριδίων για όλους τους κατεχόμενους βαθμούς.

Αγαπητοί συνάδελφοι, είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι  για να ανατρέπουμε  και να διορθώνουμε οποιαδήποτε άδικη απόφαση που μας χωρίζει σε δύο κατηγορίες, τους  “προνομιούχους” και τους “λιγότερο προνομιούχους”, ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ φωνές που ακούγονται για  διάσπαση του ενιαίου και αδιαίρετου συνταξιουχικού φορέα των Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας.Είναι ουσιώδες, τόσο οι Ομοσπονδίες των εν ενεργεία όσο και των εν αποστρατεία  στελεχών καθώς και όλοι μας, να συντονίσουμε τις δράσεις μας  προκειμένου να ανατρέψουμε και να διορθώσουμε αυτή την άδικη απόφαση, προγραμματίζοντας  συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες, προκειμένου να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας  για μια πιο δίκαιη προσέγγιση που θα ευνοεί το σύνολο των Μερισματούχων του Ταμείου.Συνάδελφοι, είναι σημαντικό κάθε ένας από εμάς, να πάρει πρωτοβουλία και να επισημάνει την υφιστάμενη αδικία στους τοπικούς βουλευτές της περιοχής του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μέσω αυτής της προσέγγισης, μπορούμε να την αναδείξουμε  και να ζητήσουμε μια δίκαιη και άμεση  λύση.Με Εκτίμηση

Μπέττας Δημήτριος

Μέλος Δ.Σ. Μ.Τ.Σ. Εκπρόσωπος Π.Ο.Α.Σ.Α

Προηγούμενο άρθροΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 06-01-2024